Dragobete

Fiu al Babei Dochia, 'Dragobetele' era sărbătorit pe 24 februarie. Sărbătoarea de Dragobete este considerată echivalentul românesc al sărbătorii Valentine's Day, sau ziua Sfântului Valentin, sărbătoare a iubirii. Probabil că 24 februarie însemna pentru omul arhaic începutul primăverii, ziua când natura se trezeşte, ursul iese din bârlog, păsările îşi caută cuiburi, iar omul trebuia să participe şi el la bucuria naturii.

Sursa: Wikipedia.

Ma acum nu stiu daca a iesit ursul din barlog sau avem vre'un semn de primavara, cert e ca ne-a dat si noua Dumnezeu o zi gen Valentine's Day ca la americani. Fiecare cu prostia lui nu? Ei cu a lor noi cu a noastra. Vine si 8 martie... dar si 1 martie. Luna de cheltuieli pentru unii norocosi sau mai putin norocosi, dupa caz. Am descris odata in blog si ziua de 14 februarie acum a venit randul la 24 februarie. La fel de urat e afara ca si pe 14. La radio intre 4 pereti plin de burete cofrajat, in fata unui mixer prietenos cu degetele mele si alaturi de 2 pcuri + multa aparatura la care nici acum nu ii recunosc folosul. In fine nu asta e important. Sau poate e. Descriu ziua aceasta din punctul meu de vedere. Unul sictirit ce se gandeste la o shwaorma la lipie si de data asta mai mult de 100 de grame de carne.

Revenim, nici nu stiu de ce ar trebui sa revin. O noua zi minunata pentru indragostiti (acum sunt pozitiv) si pentru micii comercianti ce isi vand pe tarabe inimioarele. In ziua de azi se vinde pe lei dragostea si afectiunea si nicidecum pe sentimente reaele. Si ca sa amintim de criza mai bine o inviti la o plimbare pe copou pe prietena ta decat sa iti termini alocatia economisita pe o inimioara de prost gust unde scrie numele ei.

Va pupa tata vostru !

0 comentarii: